Historik

Gammal Flurp från 80-talet

På 80-talet såg jag den första ”Flurpen”. En kollega till min pappa arbetade som nattspärrvakt vid Råcksta tunnelbanestation och brukade under sina pass tillverka dessa fantastiska klädborstar som tog bort allt hår från kläderna, gjorda av diskunderlägg

På den tiden jobbade jag som frisör på Hair Fair på Drottninggatan i Stockholm och hade stor användning av Flurpen i mitt yrke.

Så småningom slutade spärrvakten tillverka klädborstarna och min mamma tog vid med inställningen:

”Det kan väl inte vara så svårt att göra dessa klädborstar själv!”

Och så blev det.

Under många år tillverkades de här borstarna hemma hos oss i Blackeberg och jag och min syster sålde dem till salonger i Stockholm med omnejd. En händelse som är speciellt minnesvärd är den gången då vi gick in på Klippoteket på Riddargatan och sålde hela uppsättningen med Flurpar som vi hade med oss!

Eftersom det tog ganska lång tid att tillverka dem började min mamma till slut tycka att det blev för jobbigt. Jag ordnade så att Svartsjö Anstalten, kvinnofängelset ute på Ekerö, tog över tillverkningen. Själva försäljningen anlitade vi frisörgrossisten Inzo för.

Tyvärr började tillverkningen trappas ner och till slut hade vi inga Flurpar att sälja.

Under åren som gått har jag funderat på hur jag skall få någon att tillverka mina klädborstar och efter en del efterforskningar har jag nu hittat en fabrik som kan tillverka och leverera !

Inzo är återigen det företag som kommer att sköta försäljningen, så passa på att beställa Flurpen nästa gång de besöker Din salong!